Nachtdienst van het Hospice ontvangt de Florence Nightingale Lamp

Bericht geplaatst op: 04-06-2021, 21:52 uur

Afgelopen najaar liep er een actie vanuit Pleindoneren.nl, waarbij zorgorganisaties uitgenodigd werden om hun zorghelden voor te dragen voor een z.g. Florence Nightingale lamp. Deze lamp is ontwikkeld in samenwerking met het Adviescollege Historie FNI (Florence Nightingale Instituut) en Stichting Else (vermogensfonds voor een toegankelijke en kwalitatief hoogwaardige maatschappelijke zorg in Nederland). Per provincie waren er 4 lampen ter beschikking gesteld.

Wij hebben de nachtdienst van Icare in ‘t Hospice voorgedragen. Wij hebben hiermee onze waardering willen uitspreken voor de bijzondere aandacht die de nachtdienst geeft aan onze gasten. Op deze wijze dragen zij een steentje bij aan de kwaliteit van zorg die wordt gegeven in ‘t Hospice. Juist midden in de nacht, als een gast de slaap niet kan vatten, worden er hele mooie gesprekken gevoerd. Het is zo belangrijk om er te zijn voor onze gasten, juist in de nacht wanneer je nog meer op elkaar bent aangewezen.                                                                        Op de foto: Joke Drenten, Eline Peterse van Icare en Anita en Jannie

Naast het aangegeven waarom wij de nachtdienst hebben voorgedragen, moesten wij ook filmpje maken waarin wij lieten zien waarvoor wij de lamp zouden gaan gebruiken en waarom wij de nachtdienst hebben voorgedragen.