Wij zoeken nieuwe thuisvrijwilligers

Bericht geplaatst op: 05-07-2023, 19:59 uur

Wij zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers terminale zorg voor in de thuissituatie binnen onze regio’s: gemeente Emmen, gemeente Coevorden en gemeente Borger-Odoorn.
Vrijwilligers die er kunnen zijn voor mensen in de laatste levensfase, door er te zijn. Dit geeft de familie/ mantelzorger o.a. de mogelijkheid te rusten, een boodschap te doen, op familiebezoek te gaan, een favoriete hobby uit oefenen. Dit kan zowel ‘s morgens, ‘s middags, ‘s avonds of ‘s nachts.
Er worden geen speciale opleidingseisen gesteld aan de vrijwilligers. Belangrijk is dat je in overleg minimaal een dagdeel per week beschikbaar bent en beschikt over eigen vervoer. Als vrijwilliger moet je je kunnen aanpassen aan de situatie. Integriteit, kunnen luisteren en aanvoelen zijn eigenschappen die nodig zijn om dit werk te kunnen doen.
De vrijwilliger krijgt een basiscursus aangeboden waarin alle facetten van het werk in de terminale fase aan bod komen. Daarnaast is er elke maand een bijeenkomst met collega- vrijwilligers.

Mocht je interesse hebben in dit werk als vrijwilliger, neem dan gerust contact op met een coördinator door te bellen of te mailen.
0591-651120 of 06-51343172
info@hospice-emmen.nl